Teruggebeld worden

Afsluitbare kozijngrepen: Verhoogde inbraakbeveiliging, die openwrikken voorkomt

Inbrekers gaan bij voorkeur snel en geluidloos te werk. Zo proberen ze ofwel het raam open te wrikken of een stuk van het raam te breken om dit te kunnen openen. Bij normale ramen lukt hen dit ook eenvoudig.

Ramen met afsluitbare kozijngrepen daarentegen gaan beide inbraakmethoden efficiënt tegen.
Maak een einde aan inbrekers en voorzie uw ramen van afsluitbare grepen en boorbeveiliging.

Uw voordelen – zo nuttig zijn afsluitbare- & inbraakwerende kozijngrepen

  • Efficiënte inbraakbeveiliging: Inbrekers kunnen de kozijngreep niet via het gebroken glas openen en ook niet het raam openwrikken.
  • Bescherming tegen openwrikken: De vergrendelde handgrepen blokkeren de hele mechaniek Het kozijn kan niet worden opengewrikt.
  • Kindvriendelijk: Kinderen kunnen ramen met inbraakwerende grepen niet openmaken – eventuele verwondingen worden voorkomen.
  • Kozijnslot met sleutel: Het raam kan alleen met een sleutel worden geopend.
  • Gelijksluitend: Als u de kozijngrepen bij kozijnfabrikant Finstral koopt, past uw sleutel op alle kozijngrepen van dit type.
  • Optionele boorbeveiliging: Als u ook voor een onzichtbare boorbeveiliging van gehard staal kiest, wordt het openboren van het greepmechanisme van buitenaf onmogelijk.
  • Optioneel alarm: U kunt uw ramen ook van een alarm voorzien, dat meldt wanneer de ramen worden geopend.

Afsluitbare kozijngrepen achteraf plaatsen

U wilt zich helemaal veilig voelen? 
Afsluitbare kozijngrepen verhinderen niet alleen het eenvoudig openen van de ramen, werken ook samen met het mechanisme, zodat openwrikken onmogelijk wordt.

U hoeft daarvoor niet eens alle ramen te vervangen.
De inbraakwerende kozijngrepen en kozijnsloten kunnen eenvoudig achteraf worden gemonteerd.

Het maakt in eerste instantie niet uit, of het om oude ramen, draaivleugelramen of dakramen van hout, aluminium of kunststof gaat.
De bestaande grepen kunnen eenvoudig door inbraakwerende grepen worden vervangen.

Hoe werken de kozijngrepen en hoe voorkomen ze inbraak?

Inbraakwerende, vergrendelde ramen kunnen niet worden verplaatst. Een greep met afsluitbaar slot verhindert het verschuiven van het beslag en blokkeert daardoor de gehele vergrendelingsmechaniek. 
De paddenstoelnok kan bij het openwrikken niet uit zijn sluitdeel worden geschoven De greep kan niet worden verplaatst, het raam kan niet worden geopend.

Veel gestelde vragen

Hoe veilig zijn vergrendelbare kozijngrepen?

Inbrekers hebben gewoonweg geen tijd om complexe veiligheidsmechanismen of sloten te kraken. In dit opzicht vormen de afsluitbare kozijngrepen een belangrijke barrière, die afschrikt. Ze kunnen bijvoorbeeld de raamgreep niet openen als het glas is gebroken Omdat de afsluitbare grepen het gehele raammechanisme blokkeren, mislukt het openwrikken ook.

Zijn ramen ook in kiepstand afsluitbaar?

Ja, ook in kiepstand kunt u uw ramen afsluiten. Voor een optimale inbraakbescherming is het raadzaam om de ramen bij afwezigheid gesloten te houden.

Wat te doen met de sleutel van de kozijngreep?

Verleidelijk maar zeker niet aan te raden: Laat de sleutel in geen geval in het raam zitten. Het halen van de sleutel om even te ventileren lijkt in eerste instantie misschien vervelend, beschermt u echter efficiënt.
Bewaar de sleutel op een voor de inbrekers en uw kinderen ontoegankelijke plaats.

Afsluitbare kozijngrepen of drukknop?

De drukknopgreep vergrendelt standaard het sluitmechanisme, dat met een druk op de knop weer kan worden ontgrendeld. Dat is praktisch – tenslotte hoeft voor het ventileren dan niet iedere keer de sleutel te worden gezocht.
Met een afsluitbare greep kunnen alleen diegene het kozijn openen, die een sleutel bezitten. Inbrekers kunnen zich geen toegang verschaffen, kinderen kunnen zich niet verwonden.

U bent de sleutel voor de kozijngrepen kwijt- wat nu?

Normaal gesproken ontvangt u altijd een originele- en een reservesleutel. Mochten beide kwijt zijn, is ook hiervoor een oplossing: Neem in dat geval contact met uw kozijnfabrikant op.
Opmerking: Bewaar de originele sleutel op een veilige plaats. Want alleen bij het kunnen tonen van de originele sleutel kunnen sleutels worden gedupliceerd.

Over de auteur

Jarl is de Marketing manager bij Finstral in Nederland. Hij slaagt er altijd in goede relaties op te bouwen omdat hij aanvoelt welke behoeftes er zijn. Hij kent de esthetische en functionele voordelen van de producten en kan hen met bekwaamheid en passie adviseren bij de keuze van het perfecte produkt.
Foto van auteur

Teruggebeld worden