Teruggebeld worden

Kozijnsensor: Inbraakwerend raamalarm en energie-efficiëntiemonitor

U verlaat gerustgesteld uw huis in de wetenschap, dat alle ramen zijn gesloten. Maar zijn ze echt allemaal gesloten? En wat, als iemand zich ongemerkt toegang verschaft?

Zijn er toch nog ramen open of worden deze in uw afwezigheid geopend, dan alarmeren kozijnsensoren uw alarmsysteem. En inbrekers worden op de vlucht gejaagd.

Kozijnsensoren later plaatsen

Heeft u uw ramen al van inbraakbeveiliging voorzien, maar wilt u toch graag nog aanvullend beveiligen of de “omgang” met uw ramen energie-efficiënter maken?
Kozijncontacten laten u weten, wanneer en welke ramen gekanteld of helemaal open zijn. 
U heeft de volledige controle – ook wanneer u niet thuis bent.

Kozijnsensoren kunnen vanzelfsprekend ook later worden geplaatst. De inbouw van nieuwe kozijnen is niet nodig en ook het werk is gering.

Wat zijn eigenlijk de voordelen van kozijnsensoren?

Onopvallend liggende magneetsensoren bewaken de openingstoestand van de ramen en informeren het alarmsysteem, of ze open, gekanteld of gesloten zijn. 
Zo blijven de ramen nooit onopzettelijk open en houden ze inbrekers buiten. 

Als deze desondanks proberen ramen te openen, gaat het alarm af en slaan ze op de vlucht.

Als de contacten een beweging registreren – openen van het raam -, dan kunnen zij dit ook aan uw Smart-Home-System of verwarmings- or airconditioningsysteem doorgeven, zodat passende aanpassingen kunnen worden gedaan, om huw huishouden energie-efficiënter te maken.

Uw voordelen van het kozijnalarm op een rijtje

  • Inbraakbescherming: Als inbrekers proberen het raam open te breken of wrikken, geven de sensoren deze beweging aan het alarmsysteem door. Praktisch, want dit geluid jaagt dieven op de vlucht.
  • Energie-efficiënt: Als de kozijnsensor de openingstoestand van uw kozijn aan uw centrale verwarmings- of airconditioningsysteem meldt, kan het zichzelf aanpassen. Daardoor bespaart u stookkosten.
  • Smart-Home-compatibel: Wanneer u kozijnen van kozijnfabrikant Finstral koopt, kunnen uw ramen via de kozijnsensoren in alle gangbare huisautomatiseringssystemen worden geïntegreerd en zijn ze daarom Smart-Home-compatibel.
  • In verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: Bij kozijnsensoren met vaststaand magneetcontact wordt het alarm alleen bij het openen van het kozijn geactiveerd. Bij kozijnsensoren met gecombineerd magneetcontact wordt het alarm bij het openen en het kantelen van het kozijn geactiveerd. 
  • Comfortabel & praktisch: Eindelijk hoeft u ’s avonds of voor het verlaten van uw huis niet meer door het huis te gaan, om te controleren, of alle ramen gesloten zijn. In plaats daarvan kijkt u in de App of uw mobiele telefoon.

Veel gestelde vragen

Hoe werken de kozijnsensoren precies?

De raamcontacten zijn voorzien van magnetische sensoren.
Deze magneten kantelen als het raam wordt bewogen en geven deze statusverandering door aan het alarmsysteem, Smart-Home-System etc.

Kunnen inbrekers de sensoren en daarmee het alarmsysteem misleiden?

Kozijnsensoren worden onzichtbaar gemonteerd. De inbrekers kunnen deze lastig manipuleren, ofwel het raam niet via de sensoren openen of het alarmsysteem te slim af zijn.

Waar worden kozijnsensoren gemonteerd?

De raamcontacten worden onopvallend op het kozijn gemonteerd. De kozijnsensoren zijn onzichtbaar binnenin verborgen.

Zijn de kozijnsensoren compatibel met Smart-Home-Systemen?

Kozijnsensoren van kozijnfabrikant Finstral zijn compatibel met Smart-Home-Systemen.
Finstral kozijnen kunnen in alle gangbare huisautomatiseringssystemen worden geïntegreerd.
Ze kunnen bijvoorbeeld de energiehuishouding aansturen (verwarming, airco) of bij regen jaloezieën laten zakken.

Gaat het alarm iedere keer af, als er met het raam wordt geschud, hoe licht ook??

Hoogwaardige kozijnsensoren kunnen onderscheid maken tussen gewone trillingen, zoals een bal die een ruit raakt en duidelijke “toestandsveranderingen”.  Zo stoort het alarm u niet ononderbroken en de sensor meldt alleen, wanneer ramen geopend of gekanteld worden.

Over de auteur

Jarl is de Marketing manager bij Finstral in Nederland. Hij slaagt er altijd in goede relaties op te bouwen omdat hij aanvoelt welke behoeftes er zijn. Hij kent de esthetische en functionele voordelen van de producten en kan hen met bekwaamheid en passie adviseren bij de keuze van het perfecte produkt.
Foto van auteur

Teruggebeld worden