Teruggebeld worden
innenjalousie

Binnenjaloezieën: Onderhoudsvriendelijke en instelbare zon- en inkijkbescherming

U wilt een effectieve inkijkbescherming, maar wilt ook het daglicht flexibel kunnen regelen, afhankelijk van stemming en weer?

Binnenjaloezieën maken dat mogelijk – en dat voor lange tijd, omdat de onderhoudsvriendelijke jaloezieën tegen vuil en vocht zijn bestand. 

Flexibel instelbare zonwering

Binnenjaloezieën worden doorgaans aan de binnenzijde van het kozijn gemonteerd. Eenmaal gemonteerd bieden ze u een optimale bescherming tegen verblinding en inkijk. Tegelijkertijd kunt u naar buiten kijken. 
De lichtinval kunt u door middel van verstelbare lamellen afstemmen. U bepaalt de sterkte van het zonlicht, dat in de kamers valt. Natuurlijk kunt u de kamer van uw keuze ook ondoorzichtig maken.
Daarbij kunt u uit verschillende lamelbreedtes kiezen.
De bediening is eenvoudig en verloopt via een kunststof ketting. De lamellen zijn traploos verstelbaar.

Kozijnfabrikant Finstral gebruikt alleen hoogwaardige aluminium-jaloezieën, die u overal kunt inzetten Aluminium heeft het grote voordeel, dat u het afgezien van wat afvegen, niet intensief hoeft te onderhouden. 
Deze binnenjaloezieën zijn ook geschikt voor gebruik in de serre of voor grote kozijnen. 
Bovendien zet u met de jaloezie ook accenten in uw huis. Bij Finstral wordt de afdekking van de mechaniek aan de kleur van het kunststof kozijn aangepast.

Voordelen van de binnenjaloezieën op een rijtje

 • Privacy door inkijkbescherming
 • Zonwering
 • Bescherming tegen verblinding
 • Lichtinval dankzij traploos verstelbare lamellen
 • Eenvoudig van binnen uit te bedienen. 
 • Ongestoord televisie kunnen kijken of achter de PC werken.
 • Decoratief puntje op de i voor de woonruimte.
 • Filigraan alternatief voor rolluiken
 • Duurzaam dankzij hoogwaardig aluminium
 • Onderhoudsvriendelijk.
 • Vochtbestendig
 • Geschikt voor gebruik in de badkamer.
 • Lichte geluidsbescherming
 • Lichte hittebescherming

Jaloezieën binnen of buitenjaloezieën?

Denkt u er aan om direct buitenjaloezieën te plaatsen? Qua inkijkbescherming doen beide opties niet voor elkaar onder.
Maar ja, het klopt, dat buitenjaloezieën een betere hittebescherming bieden. 
De buitenrolluiken of Raffstores hebben het voordeel, dat ze hitte door zonnestraling niet eens op het raamglas toelaten en dus de hitte niet door zullen geven en de ruimte niet kunnen opwarmen.
Binnenjaloezieën daarentegen zijn duurzamer – ze hoeven immers geen wind en regen te trotseren. Bovendien hoeft u zich bij heftige storm geen zorgen te maken, dat jaloezie of raamglas kapot kunnen gaan.
Last but not least zijn binnenjaloezieën de relatief goedkoopste optie.

Veel gestelde vragen

Verduisteren binnenjaloezieën de slaapkamer voldoende?

U kunt uw slaapkamer niet volledig verduisteren met binnenjaloezieën – zelfs bij de beste jaloezieën dringen kleine lichtstralen door de openingen.  U kunt uw slaapkamer daarentegen wel flink verduisteren! 
De zonwering verduistert de kamer aanzienlijk en beschermt u vanzelfsprekend tegen zonnestralen, die u anders s’ morgens vroeg wakker zouden maken.

Helpen binnenjaloezieën tegen hitte?

Ja, binnenjaloezieën helpen tegen hitte – hoewel niet zo sterkt, als andere zonweringsopties. Toch laten ze geen zonnestralen toe in de kamer. Nadeel: Het raamglas wordt niet beschermd, warmt op en geeft hitte aan de kamer door, waardoor deze opwarmt in vergelijking met buitenjaloezieën. Als gevolg hiervan kunnen buitenjaloezieën kamers koeler houden.

Hoe reinigt men jaloezieën binnen?

Zoals eigenlijk bij alle zonweringsmiddelen heeft u ook bij binnenjaloezieën geen agressieve reinigers of alcohol nodig, om ze te kunnen reinigen.
U moet deze ook niet gebruiken, omdat deze het materiaal zouden kunnen beschadigen.
Neem gewoon een microvezeldoek en wat zeepsop en veeg de horizontaal geplaatste lamellen voorzichtig schoon.
Het gaat nog sneller, wanneer u de lamellen behoedzaam tussen uw poetslap “inklemt” en zo boven- en onderkant meepakt.

Wat is het nadeel van houten jaloezieën?

Binnenjaloezieën van hout zien er chic uit, geen twijfel mogelijk. Desalniettemin doet zich bij jaloezieën hetzelfde probleem voor als bij kozijnen met dit materiaal. Hout is onderhoudsintensief en gevoelig voor invloeden van buitenaf.
Zo kan een houten binnenjaloezie in de badkamer snel gaan schimmelen, als er niet goed voor wordt gezorgd. Aluminium jaloezieën daarentegen hebben geen probleem met vocht.

Over de auteur

Jarl is de Marketing manager bij Finstral in Nederland. Hij slaagt er altijd in goede relaties op te bouwen omdat hij aanvoelt welke behoeftes er zijn. Hij kent de esthetische en functionele voordelen van de producten en kan hen met bekwaamheid en passie adviseren bij de keuze van het perfecte produkt.
Foto van auteur

Teruggebeld worden