Teruggebeld worden
insektenschutzrollo

Insectenrolgordijn met frame: Bescherming van buiten voor ramen & deuren

Verticale rolgordijnen voor ramen en horizontale rolgordijnen of plissés voor deuren – profiteer van een ruim assortiment van hoogwaardige en eenvoudig te bedienen horren. En dat helemaal zonder boorwerkzaamheden

Wilt u in de insectenvrije maanden van een vrij zicht naar buiten genieten, dan hoeft u alleen maar het rolgordijn opzij te schuiven!

Helemaal op maat gemaakt: Insectenrolgordijn op maat

Of u nu bijzonder kleine ramen, dakramen, kamerhoge ramen of andere speciale deuren of ramen heeft – kozijnfabrikant Finstral deinst niet terug voor “abnormale” raamafmetingen.
Wij maken voor u graag een insectenrolgordijn of plissé op maat.
Behuizing en rails van het rolgordijn bestaat uit gepoedercoat of geanodiseerd aluminium en is altijd aan de buitenkleur van het kozijn aangepast.

Het robuuste materiaal is weerbestendig en ook bestand tegen onaangenaam weer. Door de zijgeleidingen blijft de constructie windstabiel.
Het net bestaat uit fijnmazig glasvezelweefsel. Het houdt insecten en zelfs stuifmeel buiten.
Daarbij kunt u dankzij de zwarte stof ongehinderd naar buiten kijken. Want het contrast met de lichte achtergrond zorgt ervoor, dat u dwars door het net heen kunt kijken.

Ander voordeel: Boren is voor de montage van het insectenrolgordijn niet nodig.
Als u het rolgordijn of de plissé voor langere tijd wilt verwijderen -bijvoorbeeld omdat u in de winter geen insectenwering nodig heeft om omdat u verhuist – blijft het kozijn onbeschadigd.

Insectenrolgordijnen & plissés: Afhankelijk van uw wensen verticaal of horizontaal

Voor ramen bieden wij horizontaal oprolbare insectenrolgordijnen aan. Deze worden met een praktisch vergrendelmechanisme en een achteruitrem gemonteerd, die een vervelend terugklappen voorkomt.

Het zijwaarts beweegbare insectenrolgordijn met kast wordt vooral bij kozijndeuren en schuifdeuren (terrasdeur, balkondeur, etc.) ingezet. Daarbij loopt het net zonder drempel en kan traploos in elke positie worden vergrendeld. 

Voor verticaal verschuifbare horren bieden wij het eenvoudig te bedienen en voordelige plissé aan. Zijn stof wordt tegen elkaar gedrukt en heeft – anders dan een rolgordijn – zeer ruimtebesparend – geen kast nodig.

Veel gestelde vragen

Hoe functioneert een insectenrolgordijn?

Het insectenrolgordijn of plissé zit in een soort frame, dat best veel op een raamkozijn lijkt. Deze frameconstructie wordt buiten in het raamkozijn geplaatst en blijft daar op zijn plek – helemaal zonder boren.
Wanneer u wilt ventileren, de bloemen water wilt geven, uw hoofd uit het raam wilt steken om naar de kinderen te kijken of gewoon door het gesloten raam van het vrije zicht wilt genieten, dan kunt u het insectenrolgordijn heel eenvoudig opzij of naar boven schuiven. 
DE plissé is zeer ruimtebesparend, omdat deze geen kast nodig heeft.

Insectenrolgordijn en rolluik – gaat dat samen?

Onze insectenhorren en -plissés kunnen doorgaans met rolluiken en Raffstores worden gecombineerd.
Door hun extra platte of dunne constructie verstoren ze de inkijkbeschermingsfunctie niet en zien er ook niet lelijk uit.

Insectenrolgordijn of klemframe – wat is beter?

Insectenrolgordijn en insectenhorren met frame verschillen vooral in de bediening.
De insectenhor met frame wordt net als een raam open- en dichtgeklapt, het rolgordijn daarentegen kan verticaal of horizontaal worden geschoven.
Voordeel van rolgordijnen: Als u het rolgordijn in de winter wilt verwijderen, kunt u het eenvoudig opzij schuiven, in plaats van het naar de kelder te slepen en daar te moeten opslaan.

Hoe reinigt men het insectenrolgordijn?

Insectenrolgordijnen kunnen eenvoudig worden gereinigd – u heeft alleen wat zeepsop en wat huismiddeltjes nodig. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of alcohol, want deze kunnen het materiaal beschadigen.
Ga in plaats daarvan als volgt te werk:
1. Laat het insectenrolgordijn in het raamkozijn en trek het rolgordijn er in de hele breedte of hoogte uit.
2. Trek dan een oude nylon kous over uw hand.
3. Ga met deze “handschoen” -met wat zeepsop – over het oppervlakte. Stuifmeel, dode insecten en vuil blijven aan het nylon hangen.
4. Pak nu een tandenborstel en dompel deze in het zeepsop. Zo kunt u hardnekkig vuil zacht weg borstelen.
5. Het frame van het rolgordijn reinigt u met een microvezeldoek

Ik heb een kat – is het insectenrolgordijn veilig voor haar?

Het insectenrolgordijn wordt vast gemonteerd. Ruwere contacten verdraagt het ook probleemloos. Daarentegen beschermt het niet tegen krassen.
Een oplossing bieden versterkte, katveilige stoffen. Ook een transparant kattennet weerhoudt uw huisdier ervan, het rolgordijn te beschadigen.

Over de auteur

Jarl is de Marketing manager bij Finstral in Nederland. Hij slaagt er altijd in goede relaties op te bouwen omdat hij aanvoelt welke behoeftes er zijn. Hij kent de esthetische en functionele voordelen van de producten en kan hen met bekwaamheid en passie adviseren bij de keuze van het perfecte produkt.
Foto van auteur

Teruggebeld worden