Teruggebeld worden
ornamentglas

Ornamentglas: Inkijkbescherming met patroon voor badkamers etc.

U wilt inkijkbescherming, maar ook wat daglicht? Iedereen kan in uw badkamer kijken maar gordijnen of iets dergelijks zijn voor u niet aan de orde?

Ornamentglas in verschillende transparantieniveau ‘s biedt als lichtdoorlatende ramen inkijkbescherming. 
Als u het glas dan ook nog van veiligheidsglas voorziet, bent u ook beschermd tegen verwondingen en inbrekers. 
Heeft u een speciaal motief of patroon in gedachten? Kozijnfabrikant Finstral zandstraalt het ornamentglas compleet naar uw wensen.

Gestructureerde inkijkbescherming in verschillende varianten

of 

  • binnen 
  • pf buiten
  • In de badkamer
  • op kantoor
  • als scheidingswand 
  • als deurpaneel
  • of andere inkijkbescherming.

Ornamentglas laat licht door, nieuwsgierige blikken echter niet.
U bepaalt zelf, of het ornamentglas over de hele ruit doorloopt – van vloer tot plafond – of slechts een deel van het raam bedekt.
Ook ’s nachts zijn bij binnenverlichting alleen contouren achter het ornamentglas te herkennen.

Naast het standaard glas in verschillende designs kunt u ook kiezen voor glas als onbreekbaar veiligheidsglas of in een uitvoering naar keuze:

Onbreekbaar (gelaagd veiligheidsglas) ornamentglas

Drie varianten van het ornamentglas van Finstral zijn ook verkrijgbaar met het letselbeschermende veiligheidsglas Bodysafe. Dit glas bestaat uit een geharde ruit met maximale slagvastheid, dat niet in scherven, maar in stompe deeltjes breekt. 
Dit verhoogt de letselbescherming.
Vier varianten van het ornamentglas glas zijn ook verkrijgbaar met het veiligheidsglas Multiprotect (gelaagd veiligheidsglas). Het bestaat uit twee ruiten, die door middel van een zeer scheurvast folie zijn verlijmd. Wanneer het glas breekt, houdt het folie de scherven vast, zodat er maar een zeer kleine kans op verwondingen bestaat.

Maar veiligheidsglas is niet alleen ideaal om het letselgevaar te minimaliseren. Het glas verhoogt ook de inbraakbescherming. 
Vooral ramen op de begane grond lopen gevaar voor inbraak – bij gelaagd veiligheidsglas heeft de inbreker geen kans.

Structuurglas – op maat gemaakt.

Wilt u met het ornamentglas bijzondere accenten aanbrengen, maar zijn de beschikbare patronen niet wat u zich had voorgesteld?
Finstral realiseert graag uw gewenste motief volgens uw ideeën of ontwerpen – of het nu gaat om naam, logo of zelf ontworpen motief.

Ornamentglas of melkglas – wat is het verschil?

Melkglas wordt ondoorzichtig door het toevoegen van fluoride, tinoxide en calciumfosfaat. Het oppervlak blijft daarbij glad.
Ornamentglas daarentegen heeft structuur en blokkeert daardoor de blik naar binnen. De structuur ontstaat door een walsproces.
Met het patroon van het ornamentglas kunt u accenten in uw interieur aanbrengen.
Bovendien biedt het ornamentglas u, vooral in de avond, wanneer de binnenverlichting wordt gebruikt, een betrouwbare inkijkbescherming.Ornamentglas is bovendien ook in melkglasoptiek verkrijgbaar.

Veel gestelde vragen

Hoeveel licht laat het ornamentglas door?

Hoe doorschijnend ornamentglas is, kan onder andere via het patroon worden geregeld. Hoe dichter het patroon, des te hoger de inkijkbescherming en des te geringer de lichtdoorlatendheid. U kunt ook verschillende transparantieniveau ‘s gebruiken om de mate van lichtdoorlatendheid te beïnvloeden – zo helder als de dag, nuances daartussen of verduisterd.

Hoe wordt ornamentglas gemaakt?

Ornamentglas wordt in een walsproces gefabriceerd. Daarbij wordt vloeibaar glas door gestructureerde walsen getrokken. Er ontstaat een patroon. Daarna wordt het glas afgekoeld en ingekort.

Hoe reinigt men ornamentglas?

Ondanks zijn structuur heeft ornamentglas geen bijzondere verzorging nodig. Pak zoals altijd een poetsdoek en reinigingsmiddel en veeg over het oppervlak
Daarna gaat u er nog met een droge doek overheen.
Praktisch: Opvallende patronen vergemakkelijken het poetsen – strepen vallen minder op.

Welke patronen kunnen met ornamentglas worden gerealiseerd?

Qua patroon is alles denkbaar voor uw ornamentglas Finstral biedt het volgende standaard aan:
01 Mastercarré
05 Silk
18 Kathedraal wit
504 Ornamentglas
27 Basic wit (strepen)
28 Pavé wit
31 Cincilla wit
33 Barok wit
35 Delta wit
48 Matglas wit (lijkt op melkglas)
86 Kyoto
88 Miami

Over de auteur

Jarl is de Marketing manager bij Finstral in Nederland. Hij slaagt er altijd in goede relaties op te bouwen omdat hij aanvoelt welke behoeftes er zijn. Hij kent de esthetische en functionele voordelen van de producten en kan hen met bekwaamheid en passie adviseren bij de keuze van het perfecte produkt.
Foto van auteur

Teruggebeld worden