Teruggebeld worden
pilzkopfverriegelung-sicherheitsbeschlag-fenster

Paddenstoelnokvergrendeling: Veiligheidsbeslag voor de beste bescherming van uw kozijnen

Inbraken door ramen vinden bij voorkeur niet plaats via het glas, maar via het kozijnbeslag.

Met hoogwaardig veiligheidsbeslag zoals paddenstoelnokken verhindert u het openwrikken en openbreken van uw ramen op een effectieve manier
En: Hoe meer (goede) veiligheidsvergrendelingspunten een kozijn heeft, des te hoger de inbraakbescherming. 

Paddenstoelnokvergrendeling later plaatsen

Wilt u een optimale bescherming tegen inbrekers, vreest u echter hoge kosten, omdat u er van uit gaat, dat u alle kozijnen moet vervangen?
Dat is niet nodig. Bescherm uzelf, doordat u de paddenstoelnokvergrendeling achteraf op uw kozijnen monteert. 
U kunt zelf bepalen, hoe sterk deze bescherming moet zijn.

Nog een goed bericht: Over het algemeen volgen inbrekers de weg van de minste weerstand. Bespaar kosten en laat de paddenstoelnokvergrendeling allereerst alleen op kozijnen op de begane grond of eenvoudig bereikbare kozijnen op de eerste verdieping plaatsen. 

Eigenschappen van inbraakwerende paddenstoelnokvergrendeling

Paddenstoelnokvergrendelingen moeten van gehard staal zijn. Bij hoogwaardig beslag is de corrosiebescherming inbegrepen.
Afhankelijk van welke bescherming uw kozijnen nodig hebben, kunt u uit drie verschillende vergrendelingssterktes kiezen:

2-punts-vergrendeling

Bij deze veiligheidsstandaard worden twee hoeken aan de greepzijde van het kozijn met veiligheidsvergrendelingspunten versterkt. 
De 2-punts-vergrendeling is geschikt voor kozijnen op hogere verdiepingen. U heeft echter minimaal de volgende vergrendelingen nodig.

4-punts-vergrendeling

Bij de 4-punts vergrendeling is het kozijn op alle vier de hoeken met veiligheidsvergrendelingspunten uitgevoerd. Kies deze vergrendeling voor kozijnen op de eerste verdieping.

Omlopende veiligheidsvergrendeling

Bij de omlopende veiligheidsvergrendeling worden alle vier de hoeken van uw kozijn met paddenstoelnokken versterkt. Daarnaast volgt om de 85 cm het volgende sluitpunt. 
Een omlopende veiligheidsvergrendeling loont vooral voor kozijnen op de begane grond, 

Zo zorgt paddenstoelnokvergrendeling voor verhoogde veiligheid bij kozijnbeslag

90% van alle inbraken worden door veiligheidsuitvoeringen zoals de paddenstoelnokvergrendeling voorkomen. 
Hoe? Heel eenvoudig: De paddenstoelnok op de vleugel haakt zich vast in de uitsparing van het massieve sluitdeel op het kozijn en vergrendelt het kozijn aanvullend. Zo wordt openwrikken bijna onmogelijk.
De paddenstoelnok is als beweegbare rol uitgevoerd. Zo schampt hij niet in het sluitdeel, maar rolt er in. Dankzij de eenvoudige bediening kunt u lang van de paddenstoelnokvergrendeling profiteren.

Veel gestelde vragen

Rolnokken vs. paddenstoelnokvergrendeling– is ombouwen de moeite waard?

Kozijnbeslag bestaat doorgaans alleen uit rolnokken – hier is de inbraakwering aanzienlijk geringer of vrijwel niet aanwezig.
De beste manier voor inbrekers om via het raam naar binnen komen, is door het raam open te wrikken. Wanneer ze een breekijzer gebruiken, glijden de rolnokken eenvoudig uit de rails. De weg door het raam naar binnen staat niets meer in de weg. 
Paddenstoelnokken daarentegen verhinderen het openwrikken door het paddenstoelvormige dikkere uiteinde. Ze grijpen in elkaar en zijn tegen inbraakpogingen.

Is paddenstoelnokbeslag alleen voldoende, om ramen inbraakveilig te maken?

Veiligheidsbeslag met paddenstoelnokbeslag verhinderen het openwrikken (voorkeur van inbrekers) van ramen effectief.
Uw ramen moeten u echter compleet beschermen, om inbrekers niet de kans te bieden, zich op andere wijze toegang tot uw huis te verschaffen.
Inbraakwerende raamgrepen met slot en veiligheidsglas bieden extra bescherming.

Hoe kunnen ramen ook tegen openwrikken worden beschermd?

Kozijnen van kozijnfabrikant Finstral worden bovendien door twee inrichtingen extra beschermd. Ten eerste hebben de profielen altijd een middenafdichting, waardoor het sluitdeel over het algemeen moeilijker te bereiken is. Ten tweede wordt het isolatieglas niet opgeklost, maar altijd met het vleugelkader verlijmd. Daardoor is het kozijn stijver en kan het er niet eenvoudig worden uitgewipt.

Over de auteur

Jarl is de Marketing manager bij Finstral in Nederland. Hij slaagt er altijd in goede relaties op te bouwen omdat hij aanvoelt welke behoeftes er zijn. Hij kent de esthetische en functionele voordelen van de producten en kan hen met bekwaamheid en passie adviseren bij de keuze van het perfecte produkt.
Foto van auteur

Teruggebeld worden