Teruggebeld worden
raffstore

Raffstore: Flexibel instelbare en esthetisch zonweringsalternatief

Raffstores zien er zeer stijlvol uit en bieden zowel zonlicht als uitzicht. Ze zijn vooral geschikt voor gebouwen met grote kozijnen

Opgetrokken verdwijnen ze in een compacte kast achter een afdekking of onder het stucwerk; als je ze buiten voor het raam laat zakken, bieden ze dankzij de schuine lamellen een zeer flexibele bescherming tegen licht, hitte en nieuwsgierige blikken.

Raffstore achteraf inbouwen

Wist u, dat het achteraf monteren van Raffstores eenvoudiger te realiseren is, dan het achteraf inbouwen van rolluiken? Dit betekent voor u geringere kosten en een kortere bouwplaats in uw woning.
U kunt Raffstores hetzij achteraf plaatsen of uw huidige zonwering naar elektrische aandrijving laten ombouwen.

Daarbij wordt allereerst het compleet voorgemonteerde stelkozijn inclusief Raffstorekast geplaatst, dat onder het stucwerk verdwijnt. Pas na de werkzaamheden komen het kozijn, de lamellen en de zichtbare geleiderails tevoorschijn. Zo kan niets worden beschadigd of vervuild.
Kozijnfabrikant Finstral monteert de geleidingsrails al naar gelang uw wensen op of onder het stucwerk, d.w.z. gelijk met het metselwerk. 

Voor- en nadelen van Raffstores

VoordelenNadelen
Stijlvol en moderne vormgeving van de gevelKunnen op inbrekers minder ontmoedigend voorkomen.
Flexibele lichtregeling: Het licht kan door de traploze lamellenpositie gericht worden gestuurd en gevarieerd.Kleine lichtbronnen kunnen hun weg door de lamellen vinden.
Inkijkbescherming: Lamellen beschermen tegen nieuwsgierige blikken
Zonwering: Weerkaatst en blokkeert hitte, zodat deze het raamglas laat staan de binnenkant van het huis niet eens bereikt.
Eenvoudig en handig in gebruik, dankzij de elektrische motor
Warmte-isolatie dankzij geïsoleerde kast 
Zicht naar buiten blijft ook in neergelaten toestand behouden.
Verblindingsbescherming dankzij flexibele lamellen voor ongestoord werken achter uw beeldscherm
Sterke verduistering
Smart-Home-compatibel: Raffstores kunnen via de App overal worden bediend – om snel op weersomstandigheden te kunnen reageren.
Insectenbescherming kan worden geïntegreerd

Lamellen, bediening en het juiste materiaal – hoe functioneren Raffstores?

Raffstores worden voor kozijngevels gemonteerd. De flexibel verstelbare lamellen weerkaatsen het zonlicht en houden de hitte buiten – tegelijkertijd houden ze bij neergelaten toestand de warmte in het huis. Daarbij komt er altijd zo veel licht in uw huis als dat u wenst.

Raffstore-lamellen zijn in de kleuren wit en in de antraciettinten grijs-aluminium, lichtgrijs en wit-aluminium verkrijgbaar. De zichtbare delen van kast en geleidingsrails worden qua kleur op het kozijn afgestemd.

De volgende componenten dragen bij aan maximaal comfort en bescherming:

Materiaal: Aluminium

Raffstores zijn – aangezien ze buiten worden gemonteerd – bestand tegen alle weersomstandigheden. Ook daarom zijn de lamellen van hoogwaardige Raffstores altijd van aluminium. Omdat aluminium consequent stabiel, duurzaam en hittebestendig is. 

Bediening van Raffstores

Over het algemeen worden Raffstores door een slinger of een elektromotor aangestuurd. Vanaf een bepaalde raamgrootte is de elektrische aandrijving zelfs een must.
Hoogwaardige Raffstores bedient u altijd comfortabel met een gemotoriseerde aandrijving. U kunt de besturing hiervan in uw Smart-Home-System integreren. Bij harde wind kan een windsensor in de elektromotor de Raffstores automatisch omhoog laten gaan.

Welke lamelbreedte is de juiste?

Lamellen maken een complete verduistering tot een vrij uitzicht naar buiten mogelijk.
U kunt uit twee verschillende breedtes kiezen: 80 mm en 92 mm. De breedte 80 mm is geschikt voor normaal grote kozijnen en balkondeuren. Bij bijzonder grote oppervlakten raden wij de bredere lamellen aan.

Geleidingsrails

Raffstores worden door kabels of rails geleid. Bij voorkeur lopen de lamellen bij Raffstores in stabiele geleidingsrails. Deze voorkomen, dat de Raffstore gaat klapperen bij wind en ze zijn beter bestand tegen hogere windsnelheden dan kabelgeleidingssystemen.

Raffstore of rolluik – wat is het verschil?

Vooral qua flexibele lichtregeling: is de Raffstore beter dan het rolluik.
Welke variant voor uw doeleinden de juiste is, hangt echter helemaal van uw wensen en eisen af.
Hieronder hebben wij de eigenschappen van Raffstores en rolluiken voor u opgesomd:

RaffstoreRolluiken
OptiekStijlvolGrover
InbraakbeschermingNeeJa
ZonweringJaJa
Zicht naar buitenJaNee
Flexibele lichtregeling:JaNee
BedieningElektrischElektrisch of handmatig
Smart-Home-compatibelJaJa
OmbouwenEenvoudig om te bouwenKan omgebouwd worden
Warmte-isolatieAanwezigSterk
VerduisteringSterke verduisteringComplete verduistering

Veel gestelde vragen

Wat is een Raffstore precies?

Een Raffstore is een zonweringssysteem dat door lamellen te verstellen is en wordt aan de buitengevel gemonteerd. Raffstores verschillen van jaloezieën, doordat ze stabieler gebouwd en bedoeld voor grotere ramen zijn. Ze kunnen alle weersomstandigheden trotseren.

Storm en onweer – wanneer moet u de Raffstore omhoog doen?

Raffstores zijn ook bestand tegen hoge windsnelheden. Bij hevige storm moeten de Raffstores omhoog worden gehaald.
Windsensoren kunnen deze taak automatisch van u overnemen.

Tegen welke windsnelheid zijn Raffstores bestand?

Normaal gesproken zijn Raffstores met geleidingsrails bestand tegen een windkracht tot ca. 17 m/s. Raffstores met kabelgeleiding zijn slechts tegen windsnelheden tot 14 m/s bestand.

Hoe reinigt men Raffstores?

Het reinigen van Raffstores met een hogedrukreiniger is niet aan te raden. De aluminium lamellen zijn weliswaar stabiel, maar zouden door het apparaat een beetje geknikt of vervormd kunnen raken en zo hun functie verstoren.
Agressieve reinigers en alcohol zijn ook taboe.
Laat de Raffstore eerst helemaal zakken en zet de lamellen in een horizontale positie. Zuig dan met de stofzuiger en een opzetborstel voorzichtig spinnenwebben en ander los zittend vuil op.
Reinig de lamellen met zeepsop en een zachte doek. Vouw de doek dubbel en klem de lamellen ertussen, om alle vuilresten te kunnen verwijderen.

Over de auteur

Jarl is de Marketing manager bij Finstral in Nederland. Hij slaagt er altijd in goede relaties op te bouwen omdat hij aanvoelt welke behoeftes er zijn. Hij kent de esthetische en functionele voordelen van de producten en kan hen met bekwaamheid en passie adviseren bij de keuze van het perfecte produkt.
Foto van auteur

Teruggebeld worden