Teruggebeld worden
aussenrollo

Screens: Elektrische zonwering van stof

Wenst u een esthetische blikvanger voor uw gevel, die tegelijkertijd tegen zon, hitte en ongewenste inkijk beschermt, maar de ruimte niet compleet donker maakt?

Buitenliggende zonweringen van semi-transparant textiel bieden dit allemaal. Ze hoeven niet eens op het interieur te worden afgestemd, omdat ze aan de buitenzijde worden gemonteerd.

Screens later plaatsen en monteren

Profiteer van een effectieve zonwering, die uw gevel siert en daarbij ook nog daglicht in uw ruimtes toelaat.
Screens kunnen uiteraard achteraf worden geplaatst.

De inbouw van onze zonwering geschiedt altijd met het innovatieve stelkozijn FIN-Fix Bloc: Daarbij wordt in de natte bouwfase eerst het geprefabriceerde stelkozijn inclusief kast geplaatst en bepleisterd. 
Daarbij verdwijnt deze nagenoeg zichtbaar in de achtergrond.

Het kozijn en het screen komen pas in de droge bouwfase tevoorschijn. 
Uw voordeel: Het ziet er niet alleen stijlvoller uit, maar beschermt ook de installatie. Zo kan niets beschadigd of vervuild worden.

Screens: tegen hitte

Screens worden aan de buitengevel gemonteerd en door middel van een elektromotor aangestuurd. De screens zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, van antraciet tot brons en hiermee kunt u accenten op uw gevel aanbrengen

Praktisch: De zonwerende systemen zijn bovendien Smart-Home-compatibel.
Komt er een warme dag en merkt u pas op het werk, dat u vergeten bent de rolgordijnen te laten zakken?
Geen probleem – u kunt de rolgordijnen immers eenvoudig via App bedienen.

Als u de screens heeft laten zakken, leveren ze een belangrijke bijdrage aan het koel blijven van uw huis. Tenslotte blokkeert het screen de zonnestraling. Zo kan deze zelfs niet op het glas vallen en de warmte naar binnen leiden.
Last but not least is het screen ook geschikt voor serres.

U kunt ook besparen op uw kosten voor airco, ventilator & co.

Materiaal: (Geperforeerd) Polyester- of glasvezelstof

Hoogwaardige screens bestaan uit semi-transparante stoffen en laten daglicht door. De stoffen worden in geleiderails aan de zijkanten vastgehouden – zelfs sterke wind en onaangenaam weer kunnen ze geen kwaad doen.
U heeft de keuze uit de volgende materialen:

  • PVC-gecoat polyesterweefsel
    Het polyesterweefsel is bijzonder weerbestendig en houdt Uv-stralen gegarandeerd tegen.
  • Glasvezelweefsel
    Het glasvezelweefsel is bijzonder lichtdoorlatend en biedt een goed uitzicht naar buiten.

Polyesterstoffen zijn onderhoudsarm en weerbestendig dankzij hun coating. Dankzij het dichte weefsel is dit materiaal zeer geschikt voor ruimtes, die verduisterd moeten worden.
Het glasvezelweefsel, dat enigszins geperforeerd lijkt is lucht- en lichtdoorlatend en moet in kamers worden gebruikt, waar u van privacy bij slechts minimaal verlies aan daglicht wilt genieten.

Screens of een binnenrolgordijn – wat is beter?

Screens en binnenrolgordijnen verschillen in zoverre van elkaar, dat de ene variant binnen en de andere variant buiten wordt gemonteerd. Beide bieden zonwering en inkijkbescherming en sieren de gevel.

Doorslaggevend is echter, dat screens de betere zonwering bieden, omdat ze buiten voor het raam worden gemonteerd. Hierdoor wordt eventueel zonlicht al tegengehouden, voordat de warmte het glas bereikt en naar de binnenruimte kan worden geleid. 

Veel gestelde vragen

Moeten screens bij storm omhoog worden gedaan?

Hoogwaardige screens kunnen in principe onbeschadigd een matige storm doorstaan. Bij hevig onweer wordt aangeraden, het rolgordijn omhoog te doen.

Zijn textiel-rolgordijnen inbraakveilig?

Screens van synthetisch weefsel zijn niet inbraakveilig.
Ze houden inbrekers slechts lichtjes tegen, omdat ze binnen enkele seconden of iets omhoog kunnen worden geduwd of kunnen worden opengesneden.

Hoe maak je rolgordijnen van stof schoon?

Voor het schoonmaken van rolgordijnen van stof heeft u slechts een microvezeldoek en warm zeepsop nodig. Gebruik nooit agressieve reinigers, alcohol of iets dergelijks, omdat deze het materiaal kunnen aantasten.
Laat het screen helemaal zakken en veeg met wat sop over materiaal en bevestiging.

Kunnen de screens ook op dakramen of balkondeuren worden gemonteerd?

Ja, de screens kunnen ook voor dakramen en balkondeuren worden gebruikt.
De geleidingsrails aan de zijkant houden het rolgordijn zeer stabiel, zodat ook het gebruik op “schuine” ramen niets in de weg staat.

Over de auteur

Jarl is de Marketing manager bij Finstral in Nederland. Hij slaagt er altijd in goede relaties op te bouwen omdat hij aanvoelt welke behoeftes er zijn. Hij kent de esthetische en functionele voordelen van de producten en kan hen met bekwaamheid en passie adviseren bij de keuze van het perfecte produkt.
Foto van auteur

Teruggebeld worden