Teruggebeld worden
fensteranbieter

Kozijnaanbieder: Zo vindt u uw kozijnfabrikant

Er zijn veel kozijnfabrikanten en-dealers op de markt. Hoe weet ik welke de beste is?

Wat kenmerkt een goede kozijnaanbieder? 9 punten, die u moet controleren

1. Gecertificeerde en geteste kozijnaanbieders

Aan loze beloftes betreft een hoge kwaliteit heeft u niets. Goede kozijnaanbieders kunnen hun kwaliteit met betrekking tot processen, montage en bij zelfproductie hun producten met bekende certificaten onderbouwen. Bekende keurmerken in de branche zijn o.a. het ift-kwaliteitskeurmerk, RAL-keurmerk, NF kwaliteitscertificaat en CEKAL-certificeringen.

Ze worden bovendien regelmatig door onafhankelijke instanties zoals het Institut für Fenstertechnik ift Rosenheim of het Kunstoffzentrum SKZ op naleving van belangrijke voorschriften en montage gecontroleerd.

Hoe doet Finstral dat? Finstral is de meest gecertificeerde kozijnfabrikant van Europa. De onderneming wordt regelmatig door het ift Rosenheim gecontroleerd. De talrijke certificeringen garanderen een continue en hoge kwaliteit en levensduur, altijd extern gecontroleerd..

2. Eigen kozijnproductie in Duitsland

Hoogwaardige kozijnen hoeven niet per se in Duitsland te worden gemaakt. Veel belangrijker: Goede kozijnfabrikanten geven weinig of niets op het gebied van kozijnfabricage uit handen. Alleen zo kan er worden gecontroleerd, dat de kwaliteit klopt, goede werkomstandigheden worden nageleefd en duurzaam wordt geproduceerd. In het beste geval regelt de door u geselecteerde kozijnaanbieder alles zelf, van productie tot montage.

Hoe doet Finstral dat? Finstral heeft 14 werkplaatsen in Duitsland, Zuid-Tirol en Italië, waar kozijnen, huisdeuren en serres zelf worden geproduceerd.

3. Hoogwaardige afwerking

Kijk bovendien, hoe het aangeboden voorbeeldkozijn van de aanbieder wordt verwerkt. Veel fabrikanten klossen slechts op of besparen op de verbindingen.

Hoe doet Finstral dat? Sinds 2001 verlijmt Finstral zijn kozijnen in plaats van ze op te klossen.  Dat maakt zeer slanke kozijnprofielen mogelijk, garandeert stabiliteit en vereenvoudigt de bediening van het kozijn.

4. Gebruikte materialen

Vraag waar de materialen vandaan komen, die de aanbieder gebruikt. Stel bovendien vast, of de materialen met verontreinigende stoffen zijn verrijkt. Hoe zit het met emissie? Zijn de kozijnen onschadelijk voor de gezondheid? Het komt nog steeds voor, dat kunststof kozijnen niet loodvrij zijn. 

Hoe doet Finstral dat? Finstral biedt vier opties voor het kozijn aan– ieder met een eigen karakter: Of u nu kiest voor kunststof, aluminium, hout of het duurzame materiaal ForRes (gerecycled PVC en rijstvliesjes), de onderneming biedt altijd de beste kwaliteit. Finstral gebruikt uitsluitend hout uit duurzame bosbouw en overigens zijn de Finstral kunststof kozijnen sinds 2004 al loodvrij. Het ift Rosenheim bevestigt dat Finstral kozijnen op het gebied van emissiegedrag het beste zijn. 

5. Perfecte montage

Vaak worden kozijnen in het metselwerk gestuct Er zijn echter ook veel andere innovatieve en ongecompliceerde montagemethoden, die uw kozijnaanbieder moet weten. Verder moet hij kunnen aantonen, dat zijn montage vakkundig en kwalitatief hoogwaardig wordt uitgevoerd.

Hoe doet Finstral dat? Finstral wordt regelmatig door het ift Rosenheim met het keurmerk Profi Montage onderscheiden. Door middel van overschuif-/inschuifmontage versnelt de fabrikant de kozijnvervanging. Bij nieuwbouw gebruikt Finstral graag warmte-isolerende stelkozijnen in plaats van de kozijnen direct op het metselwerk te monteren. Zo zal het kozijn pas na de “gevaarlijke” en vuile bouwfase onbeschadigd worden gebruikt.

6. Duurzaamheid

Controleer, hoe de door uw geselecteerde aanbieder met het thema duurzaamheid omgaat. Welke materialen worden gebruikt en hoe worden deze geproduceerd? Zet hij zich op verschillende gebieden voor het thema duurzaamheid in?

Hoe doet Finstral dat? De onderneming levert een belangrijke bijdrage aan de energietransitie, omdat het één van de meest duurzame kozijnen bouwt die er zijn. Ons gaat het er niet alleen om, om een perfect kozijn te bouwen, ons gaat het er altijd ook om, zo duurzaam mogelijk te produceren. Duurzaamheid speelt bij Finstral in de hele productieketen een rol: bij de keuze van de grondstoffen & de aangeleverde delen, in de productie, bij het transport, de montage tot aan de afvalverwerking. En omdat ze van eerste idee tot montage bijna alles zelf maken, kunnen ze de hele productiecyclus materiaal- en energiebesparend vormgeven.  Alle kozijnen, huisdeuren en serres zijn 100% recyclebaar, dit betekent dat ze kunnen worden gescheiden in hun afzonderlijke componenten en alle materialen kunnen volledig worden gerecycled.

7. Innovatie

Een goede kozijnaanbieder moet altijd up-to-date blijven wat betreft grondstoffen, verwerking en montage. Gebruikt hij verouderde technieken of twijfelachtige materialen, dan spreekt dat tegen hem.

Hoe doet Finstral dat? Finstral zou al lang geleden letterlijk “uit de buurt van het raam zijn” als de innovatiegeest niet de focus van alle beslissingen zou zijn. In vijftig jaar bedrijfsgeschiedenis heeft Finstral talrijke innovaties voor kozijnen ontwikkeld en op de markt gebracht. Finstral was bijvoorbeeld één van de eerste ondernemingen, die overschuifmontage aanbood. Deze vorm van kozijnvervanging versnelt het proces aanzienlijk en reduceert de bouwplaats die ontstaat tot een minimum aan vervuiling.

8. Betrouwbaarheid

Informeer of de door u geselecteerde onderneming tot op heden betrouwbaar is gebleken. Houdt het zich aan zijn beloftes? Houdt het zich aan de afspraken? Levert het op tijd? Of is het na het koopcontract voorbij met de betrouwbaarheid.

Hoe doet Finstral dat? Zodra de productie is voltooid, levert Finstral uw kozijn direct thuis af, op de afgesproken dag. De kozijnfabrikant garandeert een leverbetrouwbaarheid van 97%.

9. Gaat in op uw wensen

Uw aanbieder moet op uw wensen ingaan. Heeft u een rond kozijn nodig in een speciale afmeting, gebouwd uit een speciaal materiaal? Uw aanbieder moet op deze eisen ingaan.
Hoe doet Finstral dat? Dankzij de eigen productie biedt Finstral u individuele oplossingen en maximale vormgevingsvrijheid tot in het kleinste detail. De producten worden gekenmerkt door een ongekende verscheidenheid aan varianten. Zo krijgt u ook echt het kozijn, dat u wenst en geen standaard product.

Kozijnshowroom – overtuig uzelf ter plaatse

Hout, aluminium of toch kunststof kozijnen? Modern of klassiek? Wat u het beste bevalt en wat goede kozijnen  betekenen, kunt u het beste live aanschouwen. Probeer in onze Finstral-showroom alles uit. Als alternatief kunt u één van de Finstral Studio’s ook via de video chat bezoeken.

Finstral Studio’s zien

Kozijnaanbieder in de buurt vinden

Of het nu gaat om persoonlijk advies, de mogelijkheid om spontaan iets te bekijken of indien nodig een contactpersoon – als de kozijnaanbieder zich in de buurt bevindt, geeft dat gelijk een veel beter gevoel.
Met ongeveer1.000 Finstral dealers in heel Europa is dit eenvoudig.
Voer hier gewoon de gewenste locatie in, dan wordt er een kozijnaanbieder in de buurt voorgesteld.

Kozijnaanbieder bij u in de buurt vinden

Daarom moet uw keuze op Finstral vallen

Finstral is een Zuid-Tirools familiebedrijf, dat meer dan 50 jaar geleden werd opgericht en tot de  toonaangevende kozijnfabrikanten van Europa behoort.

Finstral is al decennia lang de innovatieleider in de kozijnbranche. Kunststof, glas, aluminium, ForRes, hout – bij Finstral wordt bijna alles zelf geproduceerd, bewerkt en superieur gecombineerd. Uw transparant opgestelde offerte en de talrijke productcertificeringen verschaffen de nodige zekerheid. Bovendien krijgt u bij Finstral altijd een vast contactpersoon voor alle onderwerpen, zodat de afhandeling snel en ongecompliceerd blijft.

  • Altijd individuele oplossing en planning
  • Grootste aantal variatiemogelijkheden in de branche
  • Toonaangevende fabrikant in Europa
  • 50 jaar ervaring in kozijnvervanging.
  • Eigen ontwikkeling en productie van alle componenten
  • Montage door onafhankelijk gecertificeerde professionals
  • Consequent duurzaam van constructie tot productie

Häufig gestellte Fragen

Wat is het verschil tussen kozijnfabrikanten en kozijnaanbieders?

Helaas zijn de termen niet duidelijk afgebakend, zodat ze soms als synoniemen worden gebruikt. In de regel geldt echter: Kozijnfabrikanten verkopen niet alleen kozijnen, maar produceren deze meestal ook zelf. Hoeveel ze zelf doen, varieert sterk per fabrikant en moet in ieder geval voor de zekerheid worden nagevraagd. 
Kozijnaanbieders verkopen “slechts” kozijnen van een veelvoud aan merken Meestal ontbreekt een vakkundig advies of een vast contactpersoon.
De twee termen profielgever en kozijnbouwer staan meestal voor het volgende: Profielgevers ontwikkelen alleen het profiel, kozijnbouwers assembleren dan het kozijn. De kozijnmonteur monteert dan het afgewerkte kozijn.
De kozijnfabrikant neemt dit allemaal op zich – bij Finstral is dit een gegeven.

Hoe kan ik contact met Finstral opnemen?

U kunt met Finstral persoonlijk ter plaatse in onze Studio’s, telefonisch, via video chat of uiteraard ook via mail in contact komen.

Heb ik al informatie voor het eerste adviesgesprek nodig?

U kunt documenten en informatie over de kozijnen van uw keuze mee naar de afspraak nemen, maar dit hoeft niet. In het eerste gesprek gaat het er vooral om, te ontdekken, welke kozijnen het meest geschikt voor uw project zijn en welke eisen u aan uw toekomstige kozijnen stelt.

Moet ik voor een kunststof kozijn, aluminium kozijn of een houten kozijn kiezen?

Kunststof- en aluminium-kunststof kozijnen hebben niet alleen op het gebied van isolatiewaarden voordelen ten opzichte van houten kozijnen. Als alternatief kunt u echter ook voor hout-aluminium-kozijnen van Finstral kiezen, wanneer u van een klassieke uitstraling houdt. De voor- en nadelen van de kozijntypes vindt u in onze gelijknamige bijdragen kunststof kozijnen, aluminium kozijnen en houten kozijnen.

Over de auteur

Patrick, directeur van Finstral in Nederland, streeft ernaar om elke leefruimte mooier te maken. Hij gebruikt zijn jarenlange ervaring om de wensen van potentiële klanten op het Conwindo-portaal te vervullen.
Foto van auteur

Teruggebeld worden