Teruggebeld worden
fenster-volltonfarbe

Kozijn met effen & effectkleuren: 230 RAL-kleuren voor binnen & buiten

Kies uit meer dan 230 verschillende kleuren voor aluminium- en kunststof kozijnen.

Aluminium- en kunststof kozijnen: Welke kozijnkleuren zijn er?

Bij aluminium kozijnen is een breed scala aan verschillende kleurnuances beschikbaar. Bij kozijnfabrikant Finstral kunt u bijvoorbeeld uit meer dan 230 verschillende kleuren – waaronder 185 RAL-kleuren kiezen. 
Bij kunststof kozijnen daarentegen is deze keuze kleiner. Dit komt omdat kunststof kozijnen met donkere buitenkleuren bij fel zonlicht hun vormvastheid verliezen. Hier moet u beslist voor lichtere kleuren kiezen.
Geweldige accenten kunt u met gewalste oppervlakken of gesatineerde oppervlakken aanbrengen. 
U krijgt de uitstraling van prachtige houten kozijnen met houtdecor.

Bij aluminium kozijnen kunt u kiezen tussen effen- en effectkleuren:

Effen kleuren – voor exact die kleurtint, die u wenst

Moet het kozijn harmonieus in het totaalbeeld van de gevel passen of een bewust accent toevoegen? 
Met 212 kleuren in totaal, waaronder 185 RAL-kleuren biedt Finstral voor moderne aluminium kozijnen een kleurvariëteit die iedere wens vervult.
Alle RAL-kleuren zijn in matte uitvoering verkrijgbaar, een selectie van RAL-kleuren is ook in fijnstructuur en RAL 9017 in glanzend verkrijgbaar.

Effectkleuren voor levendige oppervlakken

Effectkleuren creëren bijzondere lichteffecten en geven de kozijnen een bijzonder levendig oppervlak.. Omdat het zonlicht op verschillende en steeds weer verrassende manieren op het oppervlak breekt, ontstaan er fascinerende, veranderende reflecties.
Wanneer u een zeer resistente coating zoekt, zijn onze Sablé-kleurtinten met fijne oppervlaktestructuur ideaal voor u.

Finstral biedt o.a. de volgende effectkleuren in verschillende nuances aan:

  • Classic
  • Sablé
  • Gris
  • Chiné
  • Brons
  • Metalllic

Hoe komt de kleur op het kozijn?

Houten kozijnen moeten zorgvuldig en regelmatig opnieuw worden geverfd, om ze mooi te houden. 
Bij aluminium- en kunststof kozijnen is dit niet nodig. Ze krijgen hun kleur door een bedrukt acrylaatfolie. De folie wordt op het profiel gelast en blijft er permanent mee verbonden.
De folie is zeer kleurvast en behoudt zo duurzaam zijn helderheid.

Daarnaast verft Finstral het kozijn in de passende kleurtint. Zo ziet het kozijn er ook in geopende toestand mooi uit.

Poedercoating bekroond met Qualicoat Seaside 

Als een van de weinige kozijnfabrikanten heeft Finstral een eigen aluminium-coatingsysteem: Deze voldoet aan de veeleisende Qualicoat Seaside-criteria.
Dit betekent, dat de coating volgens internationale specificaties wordt geproduceerd en interne- en externe controles door geaccrediteerde en onafhankelijke testinstituten moet doorstaan.

Het Qualicoat Seaside keurmerk garandeert bovendien, dat kozijnoppervlakken met deze coating aanvullend tegen agressieve omgevingsinvloeden zoals uitlaatgassen of zoute lucht wordt beschermd.

Ook op esthetisch vlak overtuigt de hoogwaardige poedercoating. Het dekt hoeken en randen perfect af.

Veel gestelde vragen

Welke kozijnkleur past bij mijn huis?

Meestal passen subtiele kozijnkleuren bij krachtige, opvallende gevel- en dakkleuren.
Zo passen witte of grijze kozijnen goed bij een huis van rode bakstenen of een rood dak. Antracietkleurige kozijnen zijn momenteel heel populair, omdat ze bij bijna iedere gevel of dak passen en er modern uitzien.
Als u lef heeft, kunt u hier echter ook interessante contrasten creëren en met sterke kleuren de blik naar de kozijnen trekken.
Inspiratie voor kozijnkleuren vindt u bij Finstral.

Welke kozijnkleur moet ik voor binnen kiezen?

Binnen is het raadzaam om een kozijnkleur te kiezen die past bij de overheersende muurkleur – doorgaans wit.  Contrasterende kleuren kunnen echter ook spannend zijn.
Houd in gedachten, dat u fellere kleuren doorgaans sneller zat bent, dan subtiele nuances.

Waarom zou ik alleen lichte buitenkleuren voor mijn kunststof kozijnen kiezen?

Kozijnfabrikant Finstral biedt voor kunststof kozijnen alleen lichte kleurtinten – gewalst of gesatineerd aan. Deze kunststof kozijnen met donkere buitenkleuren verliezen bij sterk zonlicht hun vormvastheid. Aan de buitenzijde zijn donkere kleuren bij Finstral daarom uitsluitend voor hittebestendig aluminium beschikbaar.

Welke voordelen bieden aluminium oppervlakken?

Aan de ene kant is aluminium licht – en aan de andere kant enorm vormvast. Het materiaal blijft daardoor weerbestendig en is ook bij donkere kleuren tot meer dan 500 graden hittebestendig. Zo kan het kozijn ook met donkere kozijnkleuren bij sterk zonlicht niet krom trekken.
Bovendien zijn kozijnen met aluminium panelen nagenoeg onderhoudsvrij. Ze hoeven niet te worden geverfd of behandeld. Het oppervlak is vuilbestendig- licht afvegen is genoeg.

Over de auteur

Jarl is de Marketing manager bij Finstral in Nederland. Hij slaagt er altijd in goede relaties op te bouwen omdat hij aanvoelt welke behoeftes er zijn. Hij kent de esthetische en functionele voordelen van de producten en kan hen met bekwaamheid en passie adviseren bij de keuze van het perfecte produkt.
Foto van auteur

Teruggebeld worden